Besøg os på facebook:​

Historie

Store Holmager

​Gården Store Holmager ligger 1,5 km øst for Velling og er ejet af Lene og Torben Bækdal Galsgaard.  Store Holmager er en slægtsgård som Torbens oldefar Jørgen Jensen og kone Kristine Bækdal købte tilbage i 1901 med et jordtilliggende på 70 Tdr. Land. (for 26.500 kr. med en udbetaling på 5.000 kr, over 18% af købssummen).

Jørgen Jensen arbejde hele livet på at skabe en gård familien kunne leve af. Jorden der tilhørte ejendommen var både lavt fugtigt jord og høj sand. Jørgen Jensen omdannede jorden til frodig landbrugsjord ved med skovl og hestevogn at flytte sandjord ned på de lave jorde og omvendt. På denne måde skabte han marker med en bedre blanding af sand og humus, hvor de kunne høste godt på. Jørgen og Kristine Jensen kunne give en stor veldrevet gård videre til næste generation med over 40 malkekøer, 12 arbejdsheste, stort svinehold og 160 tdr. land. Alle udhusene fik de ombygget og der blev bygget et nyt stuehus efter en brand.

Da vi købte en del af gården af Niels Jørgen Bækdal Jensen i 2004 var der 90 køer og 100 ha jord. Vi overtog resten af gården 1. januar 2007. Det gamle stuehus fra 1932 blev restaureret i 2013. Resten af den oprindelige gård er nedrevet og den ældste bygning er kostalden fra 1976 som vi er i gang med at renovere.

Vi har i dag godt 500 køer, og dyrker godt 1600 ha jord, hvoraf vi ejer de 350 ha. Alt sammen dyrkes økologisk. Der dyrkes maltbyg, grynhavre, foderkorn, frøgræs og grovfoder på markerne. Spiser I økologisk havregryn eller drikker en øko øl kan det være at kornet er dyrket på nogle af Store Holmagers marker. På Store Holmager er der i dag 14 ansatte.

 
Vi er meget glade for at være landmænd og syntes at kombinationen af kvægbrug maskinstationsarbejde og entreprenørforretningen giver en spændende hverdag for vores medarbejdere og os selv.

God fornøjelse med at kigge på vores hjemmeside

Med venlig hilsen

Lene Fløe & Torben Bækdal Galsgaard

Få et uforpligtende tilbud​

Brug formularen på denne side, og lad vores yderst kompetente og erfarne entreprenør kontakte jer med en tilbud, til en god pris.​

 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Holmager Økologi ApS - Holmager 6, Velling, 6950 Ringkøbing - Tlf. 40 11 12 14 - Mail: mail@st-holmager.dk

✩ ✩ ✩ ✩ ✩

​Vurderet 4.3 / 5 stjerner på baggrund af mere end 16 anmeldelser på Google.​